Ahogy arról korábban beszámoltunk: a leállósáv mellett húzódó szalagkorlátot mintegy 100 méter hosszan letarolta, majd az oldalára borult kedden egy élő állatokat szállító kamion az M7-es autópálya Budapest felé tartó szakaszán Fonyódnál. A szállított sertések egy része a balesetben kiesett a kamionból, egy része a raktérben rekedt, több sertés pedig a helyszínen elpusztult.

A helyszínen tartózkodó riporterünk beszámolója szerint óriási a káosz az autópályán, sorokban várakoznak az autósok. A rendőrök és a tűzoltók közösen hajkurászták, és terelték be a sertéseket a sztráda melletti szalagkorlát és drótkerítés közé, majd elállták útjukat.

- A kár jelentős. Nem tudjuk, hogy következhetett be a baleset - mondta stábunknak a sertések tulajdonosa.

- A járműben összesen 192 malacot szállítottak, ebből 39 a helyszínen elpusztult. Őket böhönyei fehérjefeldolgzóba szállították. Rengeteg állat pedig megsérült - tudtuk meg a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivőjétől, Gaál Attilától.

Információink szerint a sérült disznókat elaltatják.

A kamiont időközben sikerült talpra állítani a daruval.  A rendőrség a helyszínelés és a műszaki mentés idejére több órára mindkét pályatestet teljes szélességben lezárta, az autópálya forgalmát leterelte. Majd előbb a Nagykanizsa felé tartó oldalon, később a Budapest felé vezető pályatesten újraindították a forgalmat.

A Fonyódi Autópálya Alosztály rendőrei a balesetet okozó járművezetőt helyszíni bírsággal sújtották.

Nézze meg a rendőrségi fotókat:


Fotók: SMRFKFotók: SMRFKFotók: SMRFKFotók: SMRFKFotók: SMRFKFotók: SMRFKFotók: SMRFK
Fotók: SMRFK
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: disznó, autópálya, rendőr, baleset, kék hírek