Néhány óra leforgása alatt elfogták a nagyatádi zsaruk azokat a vandál fiatalokat, akik szombatról vasárnapra virradóra tomboltak Csurgón.

Amint arról a KaposPont is beszámolt: az első bejelentés vasárnap reggel, valamivel hét óra után érkezett a rendőrség ügyeletére. Egy helyi autótulajdonos tárcsázta a kékek számát azzal, hogy kocsiját megrongálták, a jármű gumiabroncsait kiszúrták. Ezt a telefonhívást 13 hasonló követte.

A helyszínekre kiérkező egyenruhások megállapították, hogy az éjszaka folyamán az akkor még ismeretlen tettesek tucatnál is több autó és egy segédmotor-kerékpár kerekeinek a gumiabroncsait kiszúrták egy késsel, letörték a tűzoltóság kapujának jelzőlámpa-buráját, elloptak két segédmotort és a városi közvilágítás egy részét is megszüntették.

gum2 (1).jpg


A helyi rendőrök az egész napos adatgyűjtést követően négy fiúhoz jutottak el, akikről kiderült, hogy a pusztítással összefüggésbe hozhatóak. A házkutatások során az elkövetéshez használt kést, továbbá a két ellopott segédmotor-kerékpárt is megtalálták a nyomozók. Ekkor a rendőrök K. János és B. Dániel 18 éves berzencei fiatalembereket, továbbá egy 17 berzencei és egy 15 éves csurgói fiút is előállítottak a Nagyatádi Rendőrkapitányságra.

A négy személyt a nyomozók - szabadlábon hagyásuk mellett - gyanúsítottként hallgatták ki. A srácok, akik az egészet egy jó heccnek gondolták, az elkövetett cselekmények mindegyikét beismerték. Sőt, bevallották azt is, hogy még szeptemberben Csurgó belterületén a vasúti átjáróban elhelyezett félsorompókat két alkalommal is megrongálták.

gumi.jpg

forrás: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság


Címkék: kiszúr, tombol, tini, vandál, rongál, rendőr, kék hírek