9_9.jpg


A Police.hu baleseti térképe szerint az elmúlt két hónapban súlyos közúti, személygépkocsi által okozott baleset 12-szer volt Somogyban, ebből kettő Kaposváron. Halálos szerencsétlenségből kevesebb jutott erre az időszakra. Összesen  4 ilyen esetet regisztráltak a rendőrök, ebből hármat személygépkocsi okozott: Somogyváron, Bálványosnál és a 65-ös úton. Egy esetben pedig teherautó gázolt halálra egy gyalogos nénit.

somogy.jpg


A fél éves lebontás szerint Kaposváron és Siófok térségében történt a legtöbb közúti baleset. Utóbbinál főként a nyári időszakban.

Súlyos kerékpár balesetekből összesen 3 történt az utóbbi 60 napban Somogyban: Böhönyén, Fonyódon és Siófokon. Egy kadarkúti balesetben pedig életét vesztette egy biciklis.

A fél éves statisztikák azt mutatják, hogy a Balaton környékén történik a legtöbb biciklis baleset. Ezen belül Siófokon és Balatonbogláron regisztráltak a legtöbb súlyos esetet, a nyári szezonban.

Az utóbbi két hónapban három gyalogos balesetet regisztráltak a rendőrök: Böhönyén, Kaposváron és Siófokon. Ebben a kategóriában szerencsére nem történt halálos kimenetelű tragédia  megyénkben.

Végül pedig két országos statisztika:

Címkék: térkép, autó, karambol, somogy, baleset, kék hírek