Láthatóan nem viseli meg a börtönélet a halálos baleset okozásáért elítélt volt horvát miniszterelnök-helyettest, Radimir Čačićot. Az ex-politikus éppen hazájában, Pula mellett, Valturán tölti a "szabadságvesztését", melynek jól láthatóan minden pillanatát kiélvezi. Tegnap ugyanis az egyik horvát hetilap, a 24 sata a címlapján közölt fotókat az éppen tengerparton golfozó elitlétről. Az intézmény a képek alapján inkább tűnik egy luxus üdülőnek, mint sem fogháznak.


Fotók: 24 sataFotók: 24 sataFotók: 24 sataFotók: 24 sataFotók: 24 sata
Fotók: 24 sata
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A felháborító képek nem csak a közvéleményt, hanem egy másik újság, a Slobodna Dalmacija munkatársát is felháborította. Ő egyenesen a jogállamiság megcsúfolásának nevezi az esetet.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk: Cacic 2010. január 8-án az M7-es autópályán Budapest felé haladva nekiütközött egy vele azonos irányban haladó magyar rendszámú gépkocsinak. A vétlen járműben utazók közül ketten életüket vesztették, ketten pedig megsérültek, egyikük súlyosan. Az egyik szemtanú szerint a politikus egy titokzatos fekete hajú nővel utazott együtt autójában, aki eltűnt a rendőrök kiérkezéséig.



A Marcali Városi Bíróság elsőfokon felfüggesztett börtönnel sújtotta Radimir Cacicot. Ezt azonban merőben megváltoztatta a másodfokon eljáró Kaposvári Törvényszék. Jogerősen egy év és tíz hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte távollétében Cacicot. A kormányfőhelyettes, aki a gazdasági tárca birtokosa is volt, ezután bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond. Ügyvédje ekkor azt nyilatkozta a Híradónak: védence viselni fogja a következményeket, vagyis börtönbe vonul.

Cacic per bíróság


Idén januárban a zágrábi megyei bíróság megerősítette a halálos közúti baleset okozása miatt hozott jogerős magyar ítéletet, mellékbüntetésként pedig három évre eltiltotta a járművezetéstől Cacicot.

Radimir Cacic június 17-én egy zágrábi börtönbe vonult be. Minden elítélt esetében ugyanis az ott működő pszichoszociális központ dönti el, hogy a fogvatartott végül melyik büntetés-végrehajtási intézménybe kerül. Így került a választás a Pula közeli intézményre. Cacic a büntetés felének letöltése - 11 hónap - után kérelmezheti feltételes szabadlábra helyezését.

Korábbi cikkeinket ide kattintva érheti el!

cacics

Címkék: cacic, horvát, halálos, autópálya, baleset, kék hírek