Két napra ellepték a vasutat a katasztrófavédelem ellenőrei. A vasúti veszélyesáru-szállítást ellenőrző akciót idén másodszor tartották meg az országban. Az ellenőrök az illegális nemzetközi és belföldi veszélyes szállítmányok felderítése, a rejtett vagy szabálytalan veszélyesáru-szállítások feltárása utaztak.

A razzia alatt hat megyében és a fővárosban, összesen tizenhat helyszínen végzett ellenőrzéseket a katasztrófavédelem. De mozgó ellenőröket is bevetettek.

A somogyi ellenőrzéshez csatlakoztak Tolna és Baranya megye katasztrófavédelmi szakemberei is, így velük együtt 14 ellenőr három helyszínen vonta kontroll alá a vasúti szerelvényeket Siófokon, Kaposváron és Gyékényesen. Utóbbi helyszínen 5 műszakban, éjjel-nappal ellenőriztek a katasztrófavédelem munkatársai.

Összesen 10 vonat 127 vasúti kocsiját ellenőrizték megyénkben. Ezek közül 59 jármű szállított a RID, azaz a Veszélyes Áruk Nemzetközi Vasúti Fuvarozásáról Szóló Szabályzat hatálya alá tartozó rakományt. 20 járműnél pedig szabálytalanságot találtak. A vétkesek ellen illetékes katasztrófavédelmi hatóság közigazgatási eljárást indít.

Címkék: anyag, vonat, razzia, veszélyes, katasztrófa, kék hírek