Amint arról pénteken már beszámoltunk: az eset a sopronkőhidai fegyházban történt.

"A tragédia kapcsán sokan a halálbüntetés visszaállítását szorgalmazták, én azonban úgy vélem, hogy az megváltás lett volna a gyilkosoknak. Bár nem a tényleges életfogytiglan volt a társadalmi elvárás, ez volt az egyetlen lehetséges kiszabható büntetés. És az, amit ezek a börtönben kapnak." Így összegzett a KaposPontnak Bence nagybátyja. Szita János hozzátette: a nyomozók, az ügyészség és a törvényszék is megtettek mindent, az első fokon meghozott ítélet tulajdonképpen példa nélküli a magyar kriminalisztikában.

Az ítélethirdetés után hasonlóan fogalmazott a brutálisan meggyilkolt kisfiú édesanyja is. Szita Szilvia akkor azt mondta: "annak örülök, hogy tényleges életfogytiglant kaptak, és hogy nem magánzárkában lesznek, hanem közösségben, és ott megkapják a maguk ítéletét, még pluszban ..."

bíróság előtt a vádlottak

Mégsem az élethosszig tartó elzárás az igazi büntetés - tette hozzá Szita János, hanem az, amire a többi elítélttől számíthatnak. B. József, K. József és P. Erika nem fogják elfelejteni, amit tettek, a börtönben naponta emlékeztetik majd erre őket a rabtársaik. Az ítéletvégrehajtó intézmények zárt világában ugyanis kifejezetten megvetik és gyakorta meg is verik a gyermekbántalmazókat, gyermekgyilkosokat és a molesztálókat. Ez a börtönbéli igazságszolgáltatás.

A kőkemény férfi bűnözők számára ugyanis a család szent, a női fegyház lakói közül, pedig sokan maguk is édesanyák.

Időközben az index/velvet egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írta, hogy a börtönben csak B. Józsefet bántalmazták, mert a zárkában konfliktusa volt egy rabtársával; az incidensben K. József, aki elájult az ítélet kihirdetésekor, nem vett részt.

Címkék: Bence, megver, ítélet, Szita, halál, gyilkosság, börtön, kék hírek