Múlt hét csütörtökön indult el az a 102 fő Győr-Moson-Sopron megyébe, akik  Győrújfalu térségében vettek részt a védekezésben, majd hétfőn Bács-Kiskun megyébe vezényelték át a kontingenst, az ottani védvonalak megerősítésére.

Munkájuk végeztével csütörtökök délután érkeztek haza a szolgálati helyükre (Siófokra, Marcaliba, Nagyatádra, Barcsra és Kaposvárra), ahol parancsnokaik és bajtársaik fogadták őket.

Kilenc napi szolgálat után ma délután hazatért Kisorosziból a Somogy Mentőcsoport is, akiket szintén a megyei igazgató köszöntött a nekik megjáró tisztelettel.

önkéntesek


A megyei igazgató köszönetét fejezte ki az itthon szolgálatot teljesítő tűzoltóknak is, ugyanis a megye mentő-tűzvédelmének színvonalka az árvízi védekezés idején sem csökkent, hiszen az itthon maradt tűzoltók, feszes szolgálati rendben biztosították a megfelelő védelmet. A most hazatért kontingens tagjai a holnapi napon még a jól megérdemelt pihenőjüket töltik, azt követően szombaton lépnek újra szolgálatba.

Dr. Horváth Jenő megköszönte a védekezésben résztvevő valamennyi tűzoltónak a nehéz és kitartó munkát. Külön méltatta, hogy helytállásukkal öregbítették Somogy megye hírnevét.

Címkék: tértek, haza, önkéntesek, tűzoltók, katasztrófavédelem, kék hírek