Egy 20 ezres bankóval fizettek, ezt fel kellett váltania az idős férfinak, ezért bementek a házba. Amikor a pénzátadás megtörtént, a két "olajkutató" gyorsan távozott. A házigazda csak később vette észre, hogy a konyhában lévő nadrágjának zsebéből 700 ezer forintot loptak el.  

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának közlése szerint Drávatamási környékén valóban végeznek földgáz és kőolaj találására irányuló kutatómunkákat, tehát a trükkösök tolvajok tudták, hogy hihető lehet az általuk kitalált mese.

Az egyik férfi körülbelül 185 cm magas, 50-55 év körüli világos bőrű világosbarna hajú, arca kerek, kövérkés formájú, erős testalkatú, de nem pocakos. Cipője fekete színű, mamusz-szerű. A ruházata fekete overál
volt, a hátán felirattal.

A másik férfi körülbelül 185 cm magas, 40- 45 év körüli, haja világosbarna, arca kicsit hosszúkásabb volt, mint a társáé, és kicsit világosabb bőrű is volt. Vékony testalkatú volt. A ruházata ugyanolyan volt, mint a másiké, csak kék színű.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekményről érdemi információval rendelkezik,  hívja a 06/82-502-700 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 08.00-16.00, p: 08.00-13.00), a 107 vagy a 112 központi segélyíívó telefonszámok valamelyikén.

Felhívják a figyelmet, hogy senkit se engedjenek be a lakásba, még akkor se, ha hivatalos szerv vagy vállalat képviselőjének mondja magát, amíg személyazonosságáról nem győződtek hitelt érdemlően!

 

 

Címkék: olaj, Drávatamási, szélhámos, kutatás, tolvaj, kék hírek