Még a múlt héten kedden, egy Balaton-parti település üzlete előtt állt meg egy csalókkal teli furgon , majd a nekiláttak a csatorna tisztításának. Azt azonban nem közölték a tulajdonossal, hogy ki küldte őket, mibe fog ez kerülni és kit terhel majd a költség. Csupán a munkálatok befejeztével kopogtattak be az üzletbe egy több ezer forintos számlával.

Határozott és kissé erőszakos követelésüknek meg lett az eredménye: az alkalmazott fizetett. A csaló banda azonban nem sokáig örülhetett, a sértett ugyanis gyanút fogott és hívta a rendőrséget, így a Balatonalmádi Rendőrkapitányság azonnal vizsgálni kezdte az ügyet.

A sértett vallomása alapján kiderült, hogy az elkövetőket már korábbról is ismeri a rendőrség, így még aznap elfogták és előállítottak 5 siófoki csalót, akik jelenleg szabálysértési őrizetben vannak.  

A bandának nem ez volt aznap az első akciója, néhány órával korábban Tapolcán is próbálkoztak, ott azonban nem kaptak pénzt a kéretlen munkáért - adta hírül a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Címkék: trükkös, csatorna, csaló, erőszak, tolvaj, siófok, kék hírek