A rendőrség vizsgálata szerint ő okozta a balesetet, mert figyelmetlenül, féktávolságon belül lépett egy autó elé az úttestre.

A zebrán akart átkelni a terhes nő a kaposvári belvárosban. Egy kocsi elgázolta, mentőt kellett hívni hozzá, mert magatehetelenül feküdt a földön.

- A kiérkező egység egy földön fekvő fejsérült nőt talált. Zavart tudatállapottal szállították kórházba - tájékoztatott a Somogy Megyei Mentőszolgálat mentésvezetője, Batka Gyula.

A kocsit egy 65 éves fonyódi férfi vezette. A környékbeliek szerint sok a gyalogosgázolás az utcában, és ez többnyire az autósoknak köszönhető. Most is a sofőrt okolták.  

- A zebra mindenhol ki van jelölve, a gyalogosnak ott kell átmennie. Tudomásom szerint, amit félhallomásból hallottam, igen is meg lehetett volna állni - mondta Bakonyi Gábor.

A rendőrségi vizsgálat szerint azonban nem az autós, hanem az elgázolt nő volt a hibás, mert figyelmetlenül lépett az úttestre.   

- Egy 30 éves pécsi nő a kijelölt gyalogátkelőhelyen akart átkelni az út túloldalára, de nem győződött meg az átkelés zavartalanságáról - mondta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Karsay Kornél.

A nőt agyrázkódással és koponyacsonttöréssel ápolják a kaposvári kórházban. 7 hónapos terhes, de az elsődleges vizsgálatok szerint magzata nem károsodott a gázoláskor.

Nézze meg a helyszínen készült videónkat:

 

Címkék: terhes, sérülés, gyalogos, , gázolás, kaposvár, kék hírek