A két fiatalkorú fiú tavaly december 20-án este egy ismerősük Damjanich utcai lakására mentek azzal a céllal, hogy tőle pénz kérjenek. A házigazdának nem volt készpénze, ezért az egyik látogató felkérte arra, hogy menjen el velük rabolni, azonban az ismerős közölte velük, hogy bűncselekmény elkövetésében nem vesz részt, de elkíséri őket a Berzsenyi parkba beszélgetni.

Ezután hárman a parkba mentek, ahol a vádlottak a kapucnijukat a fejükre húzták, sáljaikat az arcuk elé kötötték, majd a Kossuth utca irányába távoztak. Több járókelőt leszólítottak és pénzt kértek tőlük, de nem kaptak. 21 óra után a Temesvár utca sarkánál a járdán utolértek egy fiatal férfit,  és cigarettát kértek tőle. A sértett nem adott, ezért a vádlottak a ruházatukból elővették a 14,5 cm pengehosszúságú késeiket, rászegezték, és újra pénzt követeltek. A megtámadott férfi ekkor úgy tett, mintha a kabátja oldalsó zsebében a pénztárcáját keresné, helyette azonban onnan egy zseblámpát kapott elő, és azzal az egyik támadó felé ütött. Az ütés elérte a rabló fejét érte, erre a vádlottak a helyszínről elfutottak.

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt vádat emelt a két fiatalkorú fiú ellen a kaposvári ügyészség. A vádiratban a vádlottakkal szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlottak előzetes letartóztatásban vannak.

Címkék: Temesvár utca, kapucni, támadás, rabló, kés, kék hírek