Szigetvár közelében Magyarlukafa és Vásárosbérc között történt a lövöldözés. Egy terepjáróval indult etetni pénteken délelőtt a somogyhárságyi vadásztársaság egyik tagja a barátjával. Etetés közben egy férfit vettek észre, aki - információink szerint kért szarvast is elejtett, engedély nélkül. Ezután dördültek el a lövések.

Azt még vizsgálják, ki és miért lőtt - a vadászt és társát a mellkasán és a nyakán érték a lövések. Az egyik férfi azonnal meghalt. A másik is megsérült, neki azonban még volt annyi lélekjelenléte, hogy telefonon értesítette az egyik vadász barátját. Hozzá mentőhelikoptert hívtak, és a pécsi kórházba szállították. Az MTI úgy értesült, hogy a támadást túlélő férfit már megoperálták a Pécsi Tudományegyetem traumatológiáján, és már nincs közvetlen életveszélyben, felépülésére jó esély van.

A lövöldöző férfi elmenekült, a rendőrség szabályos hajtóvadászatot indított utána. Néhány kilométerrel odébb, Szulimán határában, egy bekötőúton el is fogták a mozsgói férfit. A két elejtett szarvas tetemét is megtalálták a közelben. A vadászok kollégáit nagyon megrendítette az eset. A rendőrség jelenleg is nyomoz az ügyben, egyelőre nem nyilatkoztak.

Nézze meg a videót!

 

Címkék: súlyos sérült, lövöldözés, Baranya, vadász, halálos, kék hírek