Háziorvosa jelentette a rendőrségnek annak az idős göllei nőnek a halálát, akit lakásán tegnap reggel holtan találtak. A halál okát kihűlés okozta. Mivel azonban a falugondnok előző este még járt a nőnél, és meggyőződött arról, hogy van tüzelője, valamint a lakásában meleg volt, így valószínűsíthető, hogy az idős személy az éjszaka rosszul lett, így nem tudott fűteni.

A rendkívüli hideg időjárás miatt a somogyi rendőröknek tegnap is több esetben kellett segíteni. Siófokon a családsegítő szolgálat munkatársai kérték a Rendőrség segítségét, mert egy 72 éves helybeli férfi nem volt hajlandó befűteni, lakása nagyon hideg volt és orvosi segítséget sem volt hajlandó elfogadni. A bácsi állítása szerint a lakásban 1993 óta nem volt befűtve. A rendőrök intézkedtek a férfi kórházba szállításról, majd hazaengedését követően a Polgári Védelem és a jegyző a lakás befűtéséről.

Balatonlellén, a Kossuth Lajos utcában vettek észe a rendőrök egy nőt, aki a járdán feküdt. Az időjárási helyzetre való tekintettel az ittas személyt lakására szállították. Szintén egy hajléktalan férfin kellett segíteni Balatonföldváron, őt a kollégák a fiához szállították.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kéri a lakosságot, hogy figyeljenek egymásra. Amennyiben ismeretségi körükben, rokonságukban olyan személyről értesülnek, aki a nagy hideg miatt segítségre szorul, jelezzék azt a hatóságoknak.

Nézze meg a videót!

 

 

Címkék: nem fűtött be, saját lkaásában, fagyott, kihűlt, néni, bűnügy, ház, férfi, kék hírek