A plébános hajnali 5 órakor zörgésre és motoszkálásra ébredt. Azt hitte a sekrestyés érkezett. Ekkor látta meg, hogy ketten másznak be az balakon. A fürdőszoba felé indult. Ekkor támadták meg. Az egyik támadón símaszk volt. Megkötözték a ruhaszárító kötéllel, a hajszárító zsinórjával, aztán zseblámpával ütötték a fejét és késsel megszúrták a mellét, a lábát.

A templom felújítására nyert pénzt követelték tőle. A 46 éves plébános az egyik misén ugyanis megemlítette, hogy 18 millió forintból szépül meg a templom. Végül 80 ezer forintot zsákmányoltak tőle. Elvették a mobiltelefonját is. Majd elmenekültek. Az atya ekkor segítséget kért. A helyi polgárőrség és a sekrestyés hívta a rendőrséget.

A helybelieket felháborította az eset. Megdöbbentek a támadáson. Ráadásul többen úgy tudják: a pályáztaon nyert pénz még meg sem érkezett a plébániára.

A plébános a nagykanizsai kórházban ápolják. Szem és egyéb könnyű sérüléssel.

Az elkövetők felkutatására a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a marcali rendőrkapitánysággal  közösen nagy erőkkel indított nyomozást. A részletekről egyelőre nem adnak tájékoztatást.

Nézze meg a helyszínen készült videónkat!

 

 

Címkék: pap, Mesztegnyő, rendőr, nyomozás, rabló, kék hírek