Egy 38 éves kaposvári férfi és élettársa, egy 34 éves nő ellen erőszakos közösülés miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség. A pár idén egy júliusi éjszaka ivánfahegyaljai otthonukba hívtak át egy közelben lakó másik nőt, hogy a lakásukon cigarettát adnak neki. A szobában a férfi levette a nadrágját és az alsónadrágját, majd győzködni kezdte a sértettet, hogy közösüljön, illetve fajtalankodjon vele és az élettársával.

A fiatal nő erre nem volt hajlandó, hanem a szobában leült egy matracra. Ezután élettársa többször kielégítette a férfit, miközben a vádlottak tovább győzködték a sértettet, hogy közösüljön, valamint fajtalankodjon velük. A fiatal lány erre nem volt hajlandó, de a férfi közölte vele, hogy most már szexelnie kell, mert látta, hogy mit csináltak. Hajnali 4 órakor a vendég felállt a matracról, kifelé indult.

A férfi utánament, ököllel kétszer arcon ütötte, megpróbálta letépni a nadrágját, a matracra lökte és felszólította, hogy vetkőzzön le. A sértett ennek nem akart eleget tenni, ezért a nő is vetkőzésre szólította fel. Ekkor a sértett már nem mert ellentmondani, levetkőzött, majd leült a matracra. A férfi ekkor odalépett hozzá, rászólt, hogy orálisan elégítse ki. A fiatal nő a bántalmazás és fenyegetések miatt nem mert ellenkezni, megtette. Ezután a férfi azt mondta, hogy ne merjen kiabálni, különben újra megveri, majd többször közösült vele. Áldozata megpróbált ellenállni, lelökni magáról a férfi testét, de az erőszakoló szétfeszítette a combjait, közösülésre alkalmas helyzetbe hozta magát.

Élettársa a kanapén ült, folyamatosan biztatta a férfit, illetve a sértettnek azt mondta, hogy ne ellenkezzen, hagyja magát. A férfi végül hajnalban fejezte be. A sértett ekkor haza akart menni, de a pár közölte vele, hogy nem engedik el. A megerőszakolt nő összeszedte a ruháit, és az ajtó felé indult. A másik nő azonban visszalökte a szobába, a férfi magához rántotta, a matracra döntötte, és újra közösült vele.

A sértett hajnalban megpróbált megszökni a lakásból, kérte, hogy engedjék ki a szükségét végezni. Miközben vécézett, őrizték. Végül reggel visszaadták a ruháit, és elengedték. A sértett magánindítványt tett az őt ért bántalmazások miatt. Könnyebb, 5 nap alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett: egy ütéstől megduzzadt az ajka, a combjain pedig a szétfeszítéstől bevérzések, hámkarcolások keletkeztek.

A fiatal lány lány sírva ment haza, több szomszéd is látta. Mivel intézetben nevelkedett, a volt nevelőitől kért segítséget. Elmondta nekik a dolgot, de úgy, mintha a saját házában történt volna. A nevelők hívták a rendőröket.

A hétfői tárgyaláson bilincsbe verve hozták a férfit, élettársa szabadlábon védekezett. Népes rokonság kísérte el őket. A férfi azzal érvelt a bíróság előtt, hogy a fiatal lány beleegyezett, hogy hármasban közösüljenek. Ezt felajánlották neki, erre nem mondott semmit. Később azonban önként vetkőzött le, és ment oda, amikor a pár szeretkezni kezdett. Közben pornócsatornát néztek a tévében. Élettársának kezdetben nem tetszett az ötlet a hármas együttlétről, féltékeny volt eleinte. A fiatal lányt nem kényszerítették, nem ütötték meg, nyitva volt az ajtó, el is mehetett volna, vagy kiabálhatott volna, amit a szomszédok meghallanak, tette hozzá a férfi.

Élettársa ellentmondásosan adta elő a történteket. Először azt vallotta a rendőrségen, hogy fájt a feje, gyógyszerekért mentek át a fiatal lányhoz, aztán ő aludtak, nem tud semmiről. Második vallomásában azonban már ugyanúgy mesélte el az esetet, mint a férfi. Arra a kérdésre, hogy miért nem mondott igazat először, annyit felelt, hogy férfiak hallgatták ki a rendőrségen, szégyellte magát előttük.

A 24 éves sértett következetes vallomásokat tett. Azt mondta, erőszakkal kényszerítették arra, hogy ő is szálljon be a közösülésbe. Azért nem mert megszökni, mert megfélemlítették. A 34 éves nő azóta is fenyegeti, ha találkoznak szidalmazza a városban.

A tárgyalást elnapolták, mert pszichológus szakértőket akar meghallgatni a bíróság, akik a fiatal lány által elmondottakat elemzik. Egy szomszédnak, egy idős asszonynak is meg kell majd jelennie a bíróság előtt, hogy elmondja, amit tud az esetről. Mielőtt a tárgyalást elnapolták volna, a férfi váratlanul bejelentette, hogy korábban már kétszer lefeküdt a fiatal lánnyal, csak az élettársa nem tudott róla. Párja ekkor azt mondta, hogy tudomása volt erről. A bejelentés igazságtartalmát később értékeli a bíróság. Az új tárgyalást márciusra tűzték ki.     

Címkék: Ivánfahegyalja, sex, erőszak, kék hírek