A Kapos Volán tájékoztatása szerint 15:30-ra a megyében helyreállt a közlekedés. Jelenleg a társaság minden járata közlekedik.

A Gyékényes-Kaposvár vasútvonalon mintegy 40 perces késésre lehet számítani.

Havas út

A szakemberek arra kérik a lakosságot, ha tehetik, ne induljanak útnak. Amennyiben mégis az utazás mellett döntenek, teli üzemanyag tankkal, üzembiztos járművel tegyék. Minden esetben vigyenek magukkal takarót, meleg teát, vízmentes ruházatot és a hóláncról se feledkezzenek meg.

Árokba borult egy Fiat Bárdudvarnoknál

Meglepte az autósokat a hajnalban leesett ónos eső, ami azonnal jégpáncéllá változtatta Somogy megye és Kaposvár útjait. A legkritikusabb helyzet Mernyénél és Ráksinál, valamint Nagyatád térségében alakult ki. Továbbra is áll a forgalom Ráksi és Igal között egy keresztbe fordult kamion miatt.

Mernyenél több kilométeres kocsisor torlódott fel, órákig vesztegeltek, és miután megindult forgalom, csak lépésben tudtak haladni a veszélyes útszakaszon. Törökkoppány, Zics térségében nehezen járhatók az utak. A sószórók hamarosan odaérnek, utána várhatóan javul a helyzet.

A közútkezelő valamennyi sószórójával megkezdte a jégmentesítést a megye útjain.  - Kaposváron 6 járművel végzi folyamatosan az utak sózását a szolgáltató. A burkolatok jégkásásak, de valamennyi út jól járható - tájékoztatott a Magyar Közútkezelő Zrt. ügyeletese, Fajti Dezső műszaki vezető.

Ságvár és Som térségében egy nagyobb emelkedőn okozott fennakadást a gyorsan kialakult jegesedés. Kamionok, buszok és személygépkocsik akadtak el a járhatatlanná vált burkolaton. Több jármű keresztbe csúszott az úton. A mentésük és a jégmentesítés jelenleg is tart. Ságvár térségében félpályán már megy a forgalom.

Elakadt kamionok Ságvár Som térségében

 

 

Hóesés

Somogy megye déli területein, Csurgón, Porrogon és Gyékényes térségében jelentős havazás kezdődött meg, amelynek az előrejelzések szerint jelntős utánpótlása várható. A nap folyamán helyenként 10-20 centiméteres mennyiségű hóra is lehet számítani.

A KAPOS VOLÁN Zrt. hajnali 6.50-es Tab- Tengőd között közlekedő járata kimaradt. A társaság járatai menetrendszerűen közlekednek, de az említett településeknél 15-20 perces késések előfordulnak. A megye többi útszakasza járható.

Ónos eső nehezíti a közlekedést a 67-es főúton Mernye, Mernyeszentmiklós határában

Címkék: Ságvár, hóhelyzet, Sántos, ónos eső, Igal, közlekedés, havazás, kék hírek