A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az Országos Rendőr-főkapitány-helyettes által jóváhagyott és az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály által elrendelt TISPOL „European Operation Speed” fokozott közúti ellenőrzés végrehajtásának időtartama alatt Somogy megyében összesen 1 súlyos és 2 könnyű kimenetelű személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a Kaposvári, a Marcali és a Nagyatádi Rendőrkapitányság illetékességi területén.

A balesetek következtében 1 ember súlyos, ketten könnyű sérülést szenvedtek.

A sebességre vonatkozó szabályokat összesen 557-en sértették meg:
- helyszíni bírságot 94 közlekedőre szabtak ki összesen 991.000 forint értékben

- feljelentést 28 esetben tettek a rendőrök

- leállítás nélküli ellenőrzés során 435 szabályszegést rögzítettek.

Egyéb közlekedési szabálysértést összesen 18-an követtek el:
- helyszíni bírságot négy személyre szabtak ki összesen 38.000 forint értékben

- feljelentést 14 esetben tettek a rendőrök.

Az ellenőrzés végrehajtása során tapasztalatként elmondható, hogy a járművezetők a médiában közölt fokozott ellenőrzések ideje alatt sokkal körültekintőbben, az esetleges ellenőrzésekre felkészültebben vesznek részt a forgalomban, valamint a járművezetők többsége betartotta a sebességhatárokat.

Kiemelt feladat volt, hogy a közúti forgalomban résztvevő járműveket hatósági jelzéssel látták el, mellyel kapcsolatosan szabályszegést nem észleltek.

A fokozott ellenőrzés végrehajtásában 2010. augusztus 24-én a Fonyódi Autópálya Alosztály illetékességi területén a Nemzeti Közlekedési Hatóság Dél-dunántúli Regionális Igazgatóság munkatársai is részt vettek.

Címkék: Tispol, Somogy megye, kék hírek