dam logo


A rendőrjárőr igazoltatott egy gyanús autót a hétvégén Lábodon. Két helybeli férfi ült benne, és megdöbbentő rakomány: szerencsétlen, befogott, összekötözött lábú, alig pihegő dámszarvasok. Három állat a csomagtartóban volt, egy az autó hátsó ülésén letakarva, három másik szarvas a hátsó ülés előtti lábtartó résznél feküdt. A két férfi azzal védekezett, hogy találták az állatokat, és éppen le akarták adni. Egyikük azt állította, hogy utas, és észre sem vette, hogy a gépkocsiban vadak vannak.


A gyanúsítottakat előállítottak a nagyatádi kapitányságra, őrizetbe vették őket. Az ügyről ma tartottak sajtótájékoztatót a helyi rendőrök. Hegedűs János, nagyatádi rendőrkapitány a kapos.hu-nak elmondta: a bűncselekmény során az állatok akár el is pusztulhattak volna. Az okozott kár 900 ezer forint, de jóval több is lehet ennél, csökkenti a dámok szaporulatát a területen. Az ügyben állatkínzás miatt indítottak büntetőeljárást. Ezért 3 év börtönt kaphatnak a vadorzók, ha a lopásért is elítélik az elkövetőket, a halmazati büntetés maximuma 4 év 6 hónap szabadságvesztés.

dam logo

A nyomozást szakértők bevonásával folytatják a nagyatádi rendőrök. Egyelőre nem tudják, hogyan kerültek az autóba a szarvasok. Általunk megkérdezett szakértők szerint hálóval, hurokkal is befoghatták őket, sőt a nemrég született egyedeket, akár kézzel is elfoghatják az orvvadászok. Meg kell hajtani a csapatot, a tehenek általában elfutnak, a kis borjak azonban tehetetlenül leülnek a földre. a 10-15 kilós állatok könnyen szállíthatóak.

Címkék: kék hírek