fűrész lopás


Egy lábodi férfi tett rendőrségi feljelentést a múlt héten, mert alaposan becsapták. Házaló árusok tértek be a portájára a helyi szőlőhegyen. Egy motorfűrészt mutattak neki, amelyet a kialkudott 25 ezer forint vételárért megvásárolt. A vevő az eladók egyikével hazament a falubeli lakására, ahol fizetett. Ezután visszamentek a szőlőhegyre, ahol a gazdát az eladók azzal az ürüggyel, hogy egyikük személyi igazolványa a falubeli lakásban maradt,  visszacsalták a lakására. Ott kihasználták a károsult pillanatnyi figyelmetlenségét, ellopták 73 ezer forintját  

A férfi azt mondta a rendőröknek, hogy egy népes csapat fosztotta ki. Egy sötétkék személygépkocsival öten voltak, 3 nő és 2 férfi. A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően a feltételezett elkövetőket a kaposvári rendőrkapitányság munkatársai Mernyén elfogták. A tolvajok ellen az eljárást a nagyatádi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya folytatta le. A román állampolgárságú elkövetők a kihallgatásukon elismerték a bűncselekmény elkövetését, és az ellopott pénz is előkerült.

A bíróság gyorsított eljárásban két tettest felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt. A bűncselekményt elkövető társaság egyik tagja egy előrehaladott állapotú terhes nő volt. Mint a vizsgálatban kiderült, ő volt az, aki a pénzt is ellopta. A sikeres elfogásban fontos szerepet játszott az is, hogy a kapitányság egyik szabadnapos rendőre felfigyelt a gyanús személygépkocsira, és megjegyezte a rendszámát.

Az eset is példája annak, hogy mindenki óvakodjon a házaló árusoktól, és egy esetleges alkalmi, kedvező vétel se terelje el a figyelmét, fogalmazta meg véleményét Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferens. A trükkös tolvajok az áldozat pillanatnyi figyelmetlenséget kihasználva lopják el a kezük ügyébe kerülő értéktárgyakat, vagy a készpénzt. Ne engedjenek be lakásukba idegeneket, és ne engedjék magukat megtéveszteni egy alkalmi vásárlás vonzó lehetőségével, tette hozzá a rendőrtiszt.

Címkék: fűrész, lopás, rendőrség, kék hírek