Késelés hús miatt

A gyilkost megbilincselve hozták a mai tárgyalásra. A férfi nem tagadta tettét a Somogy Megyei Bíróság előtt. Azt mondta, "bevállalja", amit csinált. A vádlott még hozzátette, hogy megbánta, de ezután már csak a vállát vonogatta a bírói kérdésekre.

A két testvér egy házban lakott Szulokon. Alkalmi munkákból éltek. Gyakran italoztak, részegen veszekedtek, de korábban nem bántották egymást. Tavaly októberben a vádlott ismerősei birtokán dolgozott, közben alkoholt fogyasztott. Ittasan hazament, majd néhány órával később a testvére is részegen állított be. A konyhában szóváltásba keveredtek. A sértett dühösen kérte számon a vádlotton, hogy miért ette meg az ennivalóját, egy szelet húst. Ezen összevesztek, majd lökdösődni kezdtek.

A vádlott kérte, hogy ezt hagyja abba, majd felkapott egy 10 centi pengehosszúságú zsebkést, és a ház folyosóján hasba szúrta a bátyját. Az erősen vérző áldozat az udvarra tántorgott, ahol összesett. A szomszédok egy törölközőt szorítottak a vérző sebre, de a penge átvágta a máj ütőerét. A mentők sem tudtak segíteni, a helyszínen meghalt.  A szúrás után a tettes kihúzta a kést a bátyja hasából, és azt egy székre tette.

A vádlott védője szerint a nyomor vezetett idáig. Szolga Róbert, ügyvéd:
-A védelem nehéz helyzetben van, mert a tényállás egyértelmű. A cselekmény szörnyű, mint olyan, de gyakorlatilag a mély nyomor következtében történt, ami történt. Szomorú, de a rögvalóság ez, ahol ezek az emberek élnek.

9 év börtönbüntetésre ítélték emberölésért az 52 éves férfit. Az ítélet nem jogerős, a védelem enyhítésért, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett a Pécsi Ítélőtáblához.   

Címkék: kék hírek