Fegyver


- A férfi a járművel egy piros lámpánál várakozott, a kereszteződéstől mintegy harminc méterre, amikor tüzet nyitottak rá – mondta Papp Judit, a BRFK sajtóügyeletese az MTI-nek. A férfihoz mentőt hívtak, de már nem tudták megmenteni az életét. A Rózsa utcát a rendőrség lezárta a helyszínelés idejére. A férfire az autó jobb első ablakán keresztül nyitottak tüzet.

Miután a támadó leadta a lövéseket, egy táskát vett ki az autóból és gyalog menekült el. A rendőrség keresi a szemtanúkat, mert a fekete Mercedesre egy buszmegálló közelében lőttek rá, így nem kizárt, hogy a támadást látta valaki.

A kettős állampolgárságú szír férfi már korábban bekerült a rendőrség látókörébe, mert korábban már megtámadták. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője úgy nyilatkozott, hogy nem leszámolás, hanem üzleti vita állhat a háttérben. Ugyanakkor nem erősítette meg, hogy az áldozat a Kulcsár-ügyben is szerepet játszott volna, és annak idején információkkal segítette volna a nyomozást.

A férfi ellen tizenhárom évvel ezelőtt a X. kerületi Gyakorló utcában követtek el hasonló támadást, akkor nem sérült meg. Négy évvel ezelőtt egy önbíráskodási ügyben volt érintett.

Helyszín

Címkék: lövöldözés, Budapest, kék hírek