Hajnali negyed hatkor az autópályáról vették észre, hogy lángol egy balatonfenyvesi családi ház teteje. A tűzoltók két egységgel vonultak a helyszínre, Balatonboglárról és Marcaliból is riasztottak egy-egy kocsit. Amikor kiértek, a teljes tető lángokban állt, és a tűz átterjedt az alsó szintre is.

 


Galériához kattintson (Fotó: Balatonboglári Tűzoltóság)Galériához kattintson (Fotó: Balatonboglári Tűzoltóság)Galériához kattintson (Fotó: Balatonboglári Tűzoltóság)Galériához kattintson (Fotó: Balatonboglári Tűzoltóság)Galériához kattintson (Fotó: Balatonboglári Tűzoltóság)
Galériához kattintson (Fotó: Balatonboglári Tűzoltóság)
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

- Az épületben senki sem volt a tűz idején. A legnagyobb gondot az okozta, hogy nyaralóövezet lévén a szomszédok sem voltak otthon a környéken, így későn észlelték a tüzet - magyarázta Horváth Iván balatonboglári tűzoltóparancsnok. - A lángokat a mintegy 1,5 kilométerre lévő autópályáról vették észre.Emiatt nagy a kár, a tetőtér teljesen, az alsó szint körülbelül 50 százalékában kiégett.

 

A tűzoltók csaknem 3/4 óráig küzdöttek a lángokkal. A beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt át a szomszédos épületekre. A kár felmérése folyamatban van. A tűz okát szakértők bevonásával vizsgálják.

 

Címkék: kék hírek