Brutál

A pár egy nagyatádi ház melléképületében tengette életét, két éve laktak ott. Ha a férfi bepiált, gyakran ütötte-verte élettársát. Gyakran italoztak közösen, ez általában veszekedéssel, tettlegességgel végződött. A férfi attól pörgött be, hogy élettársa időnként szakítani akart vele.  

Tavaly ősszel egy kalapács vasnyelével lesújtott az asszony feje felé, a nő éppen az ágyán ült. Hátradőlt, és felemelte a karját, hogy elhárítsa az ütést. Eltörött az alkarja. A vádlott tovább nem bántotta, együtt mentek be a kórházba. A nő kezét begipszelték, majd megműtötték.

A nő azonban tűrt, és még egy esélyt adott a férfinak, vagyis ezután sem szakítottak. Egy novemberi este ittak, majd megvacsoráztak. Később az asszony az ágyon hanyatt fekve nézte a tévét. A férfi ekkor szidalmazni kezdte, majd rátérdelt a combjaira. Az ágy felett lévő polcról két kést vett le, azzal szurkált a nő mellkasa felé. A sértett szabadulni próbált, forgolódás közben a begipszelt karjával kiütötte az egyik kést a tettes kezéből. A másik, bal kézben lévő késsel viszont sikerült mellkason szúrnia a nőt a vádlottnak. A késelő később szólt a szomszédnak, hívjon mentőt. A nő 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de szakértők szerint csak az áldozat védekezésének és a véletlennek köszönhető, hogy nem lett életveszélyes a sérülése.

A férfi ellen emberölés kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség. A vádlott mindent tagadott a bíróság előtt. Azt állította, hogy a kalapácsos eset nem történt meg, a nő korábban elesett, ekkor törte el a kezét. A késes támadás ügyében pedig úgy védekezett, hogy a nő véletlenül esett a pengébe. A kést azért szorongatta a férfi, mert öngyilkos akart lenni, védekezett. A bíróság azonban nem fogadta el az állítását.  

Nem emberölés kísérletében, hanem két rendbeli életveszélyt okozó testi sértésben találta bűnösnek a bíró. Ezért 3 év 6 hónap börtönbüntetéssel sújtotta. Az ítélet nem jogerős.

Címkék: brutális, kék hírek