orvvadász

Egy 34 éves csokonyavisontai férfit fogtak el a rendőrök, azzal gyanúsítják, hogy rendszeresen vadorzóként garázdálkodott. Legutóbb a háza mögötti erdőben ejtett el egy 55 kilós dámbikát. Ezzel több mint 200 ezer forintos kárt okozott a helyi vadásztársaságnak. A zsaruk házkutatást tartottak nála, sok trófeát találtak. A foglalkozás nélküli férfi ugyanis orvvadászatból biztosította a megélhetését. Hogy ne folytathassa a bűncselekmények elkövetését, előzetes  letartóztatásba helyezték.

Csakúgy, mint az a három fiatalembert, akik egy részeg járókelőt raboltak ki Kaposváron. Az ittas hajléktalan a Kereszt utcában gyalogolt éjszaka, amikor összefutott a fiúkkal. Összeverték, majd elvették tőle értékeit: egy doboz cigarettát, öngyújtót és háromezer forintot. A tetteseket, egy 18, egy 15 és egy 19 éves fiatalt rövidesen elfogták a rendőrök. Csoportos rablás lesz a vád az ügyben.

Egy tolvajt is előzetesbe helyezett a bíróság. A 41 éves kaposvári férfi a napokban besurrant egy Béri Balogh Ádám utcai ház konyhájába, hogy lophasson. Összetalálkozott a házigazdával, egy nővel, aki ijedtében egy kést kapott fel, és megszúrta a behatolót. A férfi nem sérült meg súlyosan, elmenekült, de később elkapták a rendőrök. Mivel már tízszer volt büntetve, a bíróság úgy vélte, hogy vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből tartja fenn magát. Átmenetileg ezért került rács mögé.

Címkék: orvvadász, kék hírek