pónik

Két póni életét mentették meg a kaposvári járőrök szerdán délelőtt a befagyott töröcskei tavon. A rendőrségre valamivel déli 12 óra előtt érkezett bejelentés arról, hogy hét kutya támadott meg két pónilovat a töröcskei tó jegén. A támadást látó, éppen a nádat arató férfi nem mert segíteni a lovaknak, mert a kutyák nagyon agresszívek voltak, ezért fordult a rendőrséghez segítségül.

A helyszínre kiérkező Somogyvári Éva és Paréj Attila járőrök a befagyott tó jegére mentek, hogy a kutyákat elzavarják. Az egyik póniló ekkor már vérzett, abba többször beleharaptak a kutyák, már a húsából is ettek.  A két pónilovat a jégről lehozták, ezután állatorvos vizsgálta meg a sérült állatokat. A pónikat egy Gesztenye utcai lakos fogadta be, és gondozza őket, közölte Kemény Gábor kapitányságvezető.

A Kapospont felkutatta az állatok gazdáját, aki nem akarta beengedni a stábot a portájára.  Azóta visszakapta ugyanis a lovait. A pónik jól vannak, az istállóban tartja őket, és nem engedi filmezni az állatait, jelentette ki. A lovakat a kisebbik fia vitte sétáltatni, amikor a kutyák a tó jegére zavarták őket. Nem a rendőrök mentették meg a pónikat, állítja a gazda. Őt egyébként a kiérkező állatorvos lovanként 100 ezer forintra büntette, mert korábban nem sütöttek billogot a hátasaira.

Címkék: kék hírek