Böhönye

Egy 49 éves férfi kerékpárral ment a munkahelyére. Szabályosan közlekedett, a bicikli ki volt világítva, láthatósági mellényt is viselt. Hátulról egy autó elütötte, és cserbenhagyta. A gázoló elhajtott. Nagy erőkkel keresték a rendőrök.

Egy alkatrészdarabot találtak a helyszínen, egy vonóhorog takarószemét. Ebből tudták, hogy egy olasz gyártmányú kocsit kell keresniük, először egy Alfa Romeot kutattak. Később kiderült: egy Fiat Puntó nyomában vannak.

Somogyban 110 ilyen autó van, az évjáratot is be tudták azonosítani, 1999 és 2003 közötti évjáratú. A rendőrök szisztematikus munkával felkeresték a járműveket és tulajdonosaikat a környéken. Így jutottak el egy 53 éves böhönyei férfihez. A garázsában megtalálták az autót, rajta a balesetkor keletkezett törésekkel.

A férfi azzal védekezett, hogy ittas volt, egy őzet ütött el, de nem emlékszik a részletekre. A kihallgatása jelenleg is tart a megyei főkapitányságon, őrizetbe veszik. A férfi egyébként gondosan letörölgette a vérnyomokat az autóról, mindent azonban nem tudott eltüntetni. Rövidesen helyszínelők vizsgálják meg a Fiatot, újabb nyomokat keresve.

 

Címkék: gázolás, cserbenhagyás, kék hírek