Hétfőn azonban már  változékonyabbra fordul időjárásunk. Dél felől egy mediterrán ciklon érinti hazánkat, így átmenetileg több lesz felettünk a felhő és helyenként, főleg Somogy déli tájain kisebb vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. További lehűlés vagy jelentős enyhülés azonban nem várható, a hőmérsékletek nagyjából az átlagosnak megfelelően alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Vasárnap: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. Késő estére -2, 0 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: gyakran lesz erősen felhős az ég, legfeljebb néhol süthet ki rövid időre a nap. Szórványosan várható kisebb havazás, havas eső, A változó irányú szél megerősödik. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. 

Kedd: eleinte még sok lesz a felhő, helyenként hószállingózás is előfordulhat, majd napközben felszakadozik a felhőzet. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepétől egyre változékonyabbra fordul időjárásunk. Szerdán és csütörtökön egy ciklon előoldali, meleg áramlásába kerülünk, ennek hatására átmenetileg jelentősen megenyhül az idő és esők, záporok is előfordulhatnak. Péntektől azonban már a légörvény hátoldali, hideg áramlásában leszünk, így újabb erős lehűlés kezdődhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár