A hétvégén is döntően anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a jelentős változást okozó frontok elkerülik térségünket. Eseménytelen, csendes, csapadékmentes idő várható. Több-kevesebb napsütésre midennap számíthatunk, csak kevés helyen maradhat meg tartósabban az éjszakai órákban képződött köd. Az éjszakák fagyosak lesznek, napközben pedig néhány fokkal 0 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Hétfőn egy újabb gyenge front érint bennünket, jelentős időjárás változás továbbra sem várható. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Szombat: gyengén felhős napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. Késő estére -3,-1 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: változóan felhős, napos idő várható. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra -6,-4 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. 

null

Hétfő:  több lesz felettünk a felhő és néhol gyenge hószállingózás vagy havas eső is előfordulhat. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepétől néhány napra jelentősen megenyhül az idő, majd a hétvégére már újabb erős lehűlés érkezhet. A várható csapadék mennyisége és területi eloszlása még bizonytalan. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, somogy megye, időjárás