Vasárnapra eltávolodik térségünkből a ciklon, mindenhol csökken a csapadékhajlam. Holnap napközben már gyengén felhős, napos idő várható. A hajnali órákra erősen lehűl a levegő, többfelé lehet gyenge fagy, a délutáni órákra pedig 10 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn is marad a viszonylag nyugodt idő, legfeljebb elvétve fordulhat elő futó zápor. A hajnali órákra azonban többfelé képződhet köd, ami helyenként akár egész nap is megmaradhat. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szombat: eleinte marad a borongós idő többfelé újabb esővel, záporral, majd a délutáni órákban fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. A késő esti órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: változóan felhős, napos idő várható. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 0,+5 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. 

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett napos időszakok is lehetnek. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 0,+2 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét további részében is marad a változékony idő, újabb csapadékot adó frontok érik el térségünket. A hét közepén néhány fokkal emelkedik a hőmérséklet, majd újabb kisebb lehűlés érkezik. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: november, ősz, fagy, felmelegedés, fülledt, lehűlés, köd, zápor, eső, front, csapadék, meleg, zivatar, időjárás