A nyugodtabb idő azonban csak átmeneti lesz, kedden ugyanis egy újabb hidegfront éri el hazánkat. Ismét növekszik a csapadékhajlam, szórványosan várható eső, zápor. A hőmérsékletekben azonban nem lesz jelentős változás, a délutáni órákra még 15 fok fölé melegszik a levegő. Szerdán már ismét nyugodtabb idő várható, már csak elvétve fordulhat elő jelentéktelen zápor. Néhány fokkal tovább mérséklődik a nappali felmelegedés. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat rövid zápor vagy zivatar. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. Késő estére 11-13 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett naposabb időszakok is lehetnek. Szórványosan várható eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 7-10 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. 

Szerda: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat rövid zápor. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 4-7 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: csütörtökön is marad a viszonylag nyugodt idő, majd péntektől egy ciklon hatására ismét csapadékosra fordul időjárásunk. Vasárnaptól a távozó ciklon hátoldalán már hidegebb léghullámok érkeznek fölénk. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, november, felmelegedés, köd, meleg, fagy, eső, front, lehűlés, időjárás, zápor, ősz, zivatar, csapadék