A következő napokban már egyértelműen anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változékony időt okozó frontok elkerülik térségünket. Szárazabb, stabilabb levegőfajta érkezik fölénk, így csökken a zápor, zivatarhajlam, naposabbra fordul az idő.

Tovább melegszik a levegő, országos kánikulára számíthatunk. Éjszakánként nem lesz hűvösebb 20 foknál, a délutáni órákban pedig egyre inkább 35 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Vasárnap: többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 31-33 fok között alakulnak. Késő estére 25-27 fok közé hűl a levegő.

null
 

Hétfő: túlnyomóan napos, száraz idő várható. Az északkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 20-22 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 32-34 fok között alakulnak. 

null

Kedd: továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. Az északkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 20-22 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 32-34 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét további részében is marad a kánikula. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás