Egy közelgő hidegfront előtt még meleg levegő áramlik fölénk, a legmagasabb nappali hőmérsékletek elérhetik a 30 fokot. Napközben csak néhol, majd az esti óráktól már szórványosan valószínű zápor, zivatar. 
A hétvégén a hidegfront felhő és csapadékzónája alakítja időjárásunkat. Összességében sok lesz a felhő és többfelé valószínű eső, zápor. Jelentős lehűlés várható, a nappali hőmérsékletek már többnyire 20 fok alatt alakulnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Péntek: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős és mellett hosszabb napos időszakok is lehetnek. Eleinte csak néhol, majd a késő délutáni, esti óráktól már szórványosan várható zápor, heves zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 22-24 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: erősen felhős, vagy borult idő várható, csak néhol szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Többfelé valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 17-20 fok között alakulnak. 

Vasárnap: többnyire erősen felhős idő várható, legfeljebb rövid időre süthet ki a nap. Szórványosan várható eső, zápor. Az északi szél megerősödik. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-18 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: hétfőn már javul az idő, majd ezt követően nagy valószínűséggel jelentős felmelegedés kezdődik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hétvége, kaposvár, időjárás