Számottevő csapadék azonban nem várható,  a legmagasabb nappali hőmérsékletek pedig a megye nagy részén még 20 fok körül alakulnak.  A hidegfront mögött szombaton megérkezik fölénk a hűvösebb levegő első hulláma, így mérséklődik a nappali felmelegedés, a hőmérsékletek már többnyire 15 fok alatt alakulnak. Nem lesz túl nedves a levegő, így számottevő csapadék nem várható, legfeljebb néhol fordulhat elő futó zápor.

Húsvét első napján is folytatódik a változóan felhős, napos, szeles idő. Kissé tovább csökken a hőmérséklet, a hajnali órákban néhol gyenge fagy is kialakulhat. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Péntek: gyakran lesz erősen felhős az ég, emellett azonban több-kevesebb napsütés is lehet. Elszórtan kisebb eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat. A változó irányú szél megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 19-22 fok között alakulnak, a magasabb értékeket a déli tájakon mérhetjük. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő. 

null

Szombat: felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat rövid futó zápor. Az északi szél erős, helyenként viharos lesz. A hajnali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. A délutáni órákra 13-15 fok közé melegszik a levegő.

null

Vasárnap: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északi szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét első napjaiban folytatódik a hűvös idő, hajnalonta gyenge fagy is előfordulhat, majd a hét közepétől fokozatos felmelegedés kezdődik. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár