Szerda hajnalra nyugalomba jut felettünk a hidegfront, mérséklődik a szél, így ismét erősen lehűl a levegő. A magasban délnyugat felől enyhébb levegő érkezik fölénk ennek hatására fokozódik a ködhajlam. Napközben folytatódik a nagyrészt gyengén felhős, napos idő, csak néhol maradhat meg tartósabban a köd.

A nappali hőmérsékletekben nem lesz lényeges változás. 
Csütörtökön már egy újabb, ezúttal erősebb hidegfront éri el hazánkat. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél és szórványosan záporok is előfordulhatnak. Folytatódik az enyhe idő, lehűlés majd a front mögött péntektől érkezik. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

 

Kedd: gyengén felhős, napos idő várható. Az északnyugati szél élénk, időnként erős lesz. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. Késő estére 0 fok közelébe hűl a leevgő. 

 

Szerda: többnyire napos idő várható, kisebb körzetekben azonban tartósan ködös, vagy rétegfelhős időszakok is előfordulhatnak. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra -4,-2 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A legmagasabb nappali hőmérsékletek általában 5-7 fok között alakulnak, de a ködös tájakon ennél hűvösebb lesz. 

 

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Elszórtan várható zápor, néhol hózápor. Az északnyugatira forduló szél erős, néhol viharos lesz. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. 

 

Távolabbi kilátások: péntektől a jövő hét elejéig hideg, télies idő várható, a hőmérséklet napközben is csak kevéssel emelkedik fagypont fölé. Időnként hószállingózás, futó hózápor is előfordulhat. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hidegfront, kaposvár, időjárás