Szerda hajnalra nyugalomba jut felettünk a hideg levegő, mérséklődik a szél, a derült ég alatt pedig erősen lehűl a levegő. Lesznek helyek ahol -5 fok alá csökken a hőmérséklet. Napközben folytatódik a többnyire napos idő, a hőmérsékletek azonban csak 0 fok körül alakulnak.

A csütörtök hajnal is hasonlóan alakul, napközben azonban már egy melegfront szakadozott felhőzónája halad át felettünk, így nem lesz zavartalan a napsütés. Enyhülés kezdődik, a kora délutáni órákban már 5 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Kedd: eleinte még előfordulhatnak felhősebb tájak, majd mindenhol felszakadozik a felhőzet, naposra fordul az idő. Az északi szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. Késő estére -3,-1 fok közé hűl a levegő.

null

Szerda: napos, száraz idő várható. Az északi szél megélénkül. A hajnali órákra -7,-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak.

null

Csütörtök: változóan fátyolfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, csapadék nem valószínű. A nyugati szél megélénkül. A hajnali órákra -7,-5 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejéig anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változékony időt okozó frontok elkerülik térségünket. Többnyire napos, száraz idő várható, az időszak vége felé azonban fokozódhat a ködhajlam. A nappali hőmérsékletek végig az átlagos felett alakulnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár