Az enyhe levegőnek további utánpótlása van, így a következő napokban is folytatódik szokatlanul enyhe idő, legfeljebb néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. Vasárnaptól átmenetileg gyengül az áramlás felettünk, így növekszik a ködhajlam, valamivel felhősebb időre számíthatunk. A ködmentes tájakon azonban továbbra is 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 
Hétfőn már egy gyenge front érinti térségünket, de számottevő csapadék, vagy hőmérsékletváltozás nem várható.  

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

 

Szombat: változóan felhős, többnyire napos idő várható, csapadék nem lesz. A nyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő. 

 

Vasárnap: a szombatinál több lesz a felhő, napos időszakok azonban továbbra is előfordulhatnak. Néhol tartósan megmaradhat a köd. A délnyugati szél megélénkül. Hajnalra 1-3 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak, de a tartósan ködös tájakon csak 5 fok várható.

 

Hétfő: többnyire erősen felhős idő várható, csak kevés napsütés lehet.  A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 7-10 fok között alakulnak. 

 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepén egy hidegfront éri el térségünket amely mögött mérsékelt lehűlés kezdődik. Eleinte többfelé lehet eső, zápor, majd a hét második felében már napos, száraz idő valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hétvége, időjárás, kaposvár