Délnyugati áramlással enyhe, eleinte még nedves levegő érkezik fölénk. Jelentősebb csapadék ugyan nem várható, kisebb eső, zápor azonban bárhol előfordulhat. A hőmérsékletekben egyelőre nem lesz jelentős változás, a délutáni órákra kevéssel 5 fok fölé melegszik a levegő.

Péntektől egy ciklon előoldalán már szárazabb és az eddigieknél is enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. Felszakadozik a felhőzet és akár hosszabb időre is kisüthet a nap. Erősödik a nappali felmelegedés, a déli tájakon már 10 fok fölé melegszik a levegő.

Újévkor is marad a szokatlanul enyhe idő, sőt egyes helyeken már 15 fok közeli maximum hőmérsékletek is előfordulhatnak. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Csütörtök: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, helyenként azonban előfordulhat kevés napsütés. Többfelé valószínű kisebb eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. Késő estére 5 fok közelébe hűl a levegő.

Péntek: eleinte még előfordulhatnak erősen felhős tájak, majd napközben felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-13 fok között alakulnak.

Szombat: változóan felhős, napos idő várható. A nyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A hajnali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. A délutáni órákra 11-14 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: jelentős változás a jövő hét közepéig nem várható időjárásunkban, folytatódik az átlagosnál jóval enyhébb idő. Gyakran lesz felhős az ég és időnként kisebb esők, záporok is előfordulhatnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: havas, lehűlés, enyhülés, front, szél, zivatar, köd, , fagy, zápor, csapadék, időjárás