Keddre át is vonul felettünk a hidegfronti csapadékzóna, megkezdődik a felhőzet elvékonyodása, felszakadozása. Kedd délután már többnyire változóan felhős, napos idő várható, kevéssel 10 fok alatti hőmérsékletekkel. Az élénk, időnként erős szél valamelyest csökkenti majd a hőérzetünket.

A hét közepén megnyugszik az idő, mérséklődik a szél, ennek hatására fokozódik a ködhajlam. Erősödik az éjszakai lehűlés, visszatérnek a fagyok, a nappali hőmérsékletben azonban nem lesz lényeges változás.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Hétfő: borult idő várható, csak néhol vékonyodhat el átmenetileg a felhőzet. Szórványosan várható eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. Késő estére 5-7 fok közé hűl a levegő.

null

Kedd: eleinte még előfordulhatnak borongós tájak, majd napközben felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütés is lehet. Az északnyugati szél erős lesz. Hajnalra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak.

null

Szerda: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, csak néhol maradhat meg tartósabban az éjszakai órákban képződött köd. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra -4,-1 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: csütörtökön is folytatódik a csendes idő, majd péntektől nedvesebb, de kissé enyhébb levegő érkezik fölénk. Gyengül az éjszakai lehűlés, de ismét több lesz felettünk a felhő és időnként esők, záporok is előfordulhatnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, somogy megye, időjárás