Holnapra gyengül felettünk az anticiklon, így a változékonyabb időt okozó frontok is már megközelítik térségünket. Csütörtökön egy gyenge hidegfront vonul át felettünk, hatására megerősödik az északnyugati szél, feloszlik a köd. Kisebb eső, futó zápor előfordulhat, de jelentős, kiterjedt csapadék nem várható és a hőmérsékletekben sem lesz lényeges változás. 
Pénteken már egy gyenge melegfront érkezik fölénk, így napközben ismét megnövekedhet a felhőzet. A nappali hőmérsékletek 10 fok közelében alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szerda.jpg

Szerda: általában borult lesz az ég, néhol azonban kevés napsütés sem kizárt. Helyenként tartósan ködös időszakok is előfordulhatnak. Késő estétől néhol gyenge eső is kialakulhat. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek többnyire 7-9 fok között alakulnak. Késő estére 4-6 fok közé hűl a levegő.

csütörtök.jpg

Csütörtök: eleinte még előfordulhatnak borongós tájak, majd napközben fokozatosan elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Az északnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak.

péntek.jpg

Péntek: többnyire felhős idő várható, kevés napsütés azonban bárhol előfordulhat. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 0,+2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a hétvégén kissé szárazabb, enyhébb levegő érkezik fölénk, így várhatóan csökken a ködös területek száma és több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A nappali hőmérsékletek kevéssel 10 fok felett alakulnak. A jövő hét első napjaiban újabb hidegfront érkezhet, jelentős lehűlés azonban nem várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felhő, hidegfront, ősz, köd, időjárás