Lehűlés azonban nem várható, sőt a gyengén felhős, naposabb tájakon kevéssel 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A következő napokban azonban már ismét anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, fokozódik a ködhajlam, egyre több lesz a felhő felettünk.

Újabb front majd szerda estétől érkezhet, ekkortól a ködszitálás mellett már gyenge eső is előfordulhat.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Kisebb körzetekben még továbbra is előfordulhat tartós köd. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak, de a tartósan ködös tájakon 5-7 fok várható. Késő estére 4-6 fok közé hűl a levegő.

Kedd: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett kevés napsütés is lehet. Helyenként tartósan ködös időszakok is lehetnek. A délkeletire forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek általában 10-12 fok között alakulnak, a tartósan ködös helyeken azonban ennél hűvösebb lesz.

Szerda: többnyire felhős, párás, néhol tartósan ködös idő várható, helyenként azonban kevés napsütés is lehet. Az esti óráktól elszórtan gyenge eső is előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 0,+2 fok közé hűl a levegő, többfelé képződik köd. A nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: csütörtökön egy gyenge hidegfront vonul át felettünk, így ismét megélénkül a szél és átmenetileg felszakadozik a felhőzet. A hét további napjaiban már eseménytelen csendes idő várható sok felhővel és 10 fok körüli nappali hőmérsékletekkel.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zápor, zivatar, enyhülés, szél, front, lehűlés, fagy, köd, ősz, csapadék, időjárás