A front mögött északi áramlással hűvösebb levegő érkezik fölénk, a hőmérsékletek már az átlagosnak megfelelően alakulnak. 
A hétvégén nyugalomba jut felettünk a hidegfront, csendes késő őszi idő várható. Mérséklődik a légmozgás, ennek hatására fokozódik a ködhajlam. Az éjszakai órákban képződött köd helyenként csak lassan oszlik fel, máshol pedig a megemelkedett ködből rétegfelhőzet alakulhat ki. A legtöbb helyen azonban több kevesebb napsütésre is számíthatunk, a nappali hőmérsékletek pedig kevéssel 10 fok felett alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

péntek.jpg

Péntek: többnyire felhős idő várható, csak kevés napsütés lehet. Néhol előfordulhat kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. Késő estére 5-8 fok közé hűl a levegő. 

szombat.jpg

Szombat: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 0,+3 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, helyenként azonban tartósan ködös, rétegfelhős időszakok is lehetnek. A délkeleti szél gyenge lesz. Hajnalra -1,+2 fok közé hűl a levegő, többfelé képződik köd. A nappali hőmérsékletek általában 11-13 fok között alakulnak, de a tartósan felhős tájakon 10 foknál hűvösebb lesz. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: hétfőn egy újabb hidegfront éri el térségünket, így átmenetileg változékonyabbra fordul az idő. A front mögött keddtől hűvösebb levegő szivárog fölénk, emiatt kissé tovább csökken a hőmérséklet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felhő, hidegfront, csapadék, időjárás