A ciklon péntek estig a vendégünk marad, így tartósan borult, szeles, csapadékos idő várható. Területi átlagban is jelentős csapadék várható, a három nap alatt helyenként 40-50 mm eső is hullhat. A ciklon hátoldalán az eddigieknél jóval hűvösebb levegő érkezik fölénk. Szerdán már 20 fok alatti nappali hőmérsékletek várhatók, majd a következő napokban tovább hűl a levegő, már napközben sem lesz melegebb 10-12 foknál. Az erős északkeleti szél pedig tovább rontja majd a hőérzetünket.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szerda: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, csak néhol szakadozhat fel rövid időre a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, eleinte néhol zivatar is előfordulhat. Helyenként intenzív esőzés is lehet. A délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő.

null

Csütörtök: túlnyomóan borult idő várható sokfelé esővel, záporral, helyenként intenzív esőzéssel. Többfelé várható kiadós csapadék. Az északkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak.

null

Péntek: túlnyomóan borult idő várható sokfelé esővel, záporral. Az északkeleti szél erős lesz. A hajnali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. A délutáni órákra 11-13 fok közé enyhül a levegő.

null

Távolabbi kilátások: szombaton valamelyest csökken a csapadékhajlam, legalábbis kevesebb helyen várható eső, zápor, majd a jelenlegi számítások szerint vasárnap újabb jelentős csapadék érkezhet, bár ebben még jelentős a bizonytalanság.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás