Egy közelgő ciklon előoldalán kedden még meleg, többnyire száraz levegő érkezik fölénk, így folytatódik a kellemes, vénasszonyok nyara jellegű idő. 
Szerdától azonban már egy mediterrán ciklon hatása alá kerülünk, ezért jelentős átalakulás kezdődik időjárásunkban. A légörvény áramlási rendszerében több hullámban nagy nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk, így tartósan csapadékosra fordul időjárásunk. Csütörtök estig összességében kiadós mennyiségű eső valószínű, a csapadékhullásban azonban kisebb-nagyobb szünetek is lehetnek. Jelentős lehűlés kezdődik, csütörtökön már többnyire 15 fok alatti nappali hőmérsékletek várhatók. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

kedd.jpg

Kedd: többnyire napos idő várható, jelentősebb felhősödés majd az esti óráktól kezdődhet. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

szerda.jpg

Szerda: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, csak néhol szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. A délkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-18 fok között alakulnak. 

csütörtök.jpg

Csütörtök: túlnyomóan borult idő várható, sokfelé esővel, záporral, helyenként intenzív esőzéssel. Többfelé hullhat kiadós mennyiségű csapadék. A keleti szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. Napközben 12-14 fok közé enyhül a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a hétvégén már fokozatosan csökken a csapadékhajlam, jelentős javulás azonban nem várható időjárásunkban, marad a felhős, hűvös idő. Jelentősebb felmelegedés a jövő hét elején sem valószínű. 

Címkék: napos, száraz, meleg, időjárás