A következő napokban anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változékony időt okozó frontk elkerülik hazánkat. A leszálló légmozgások hatására csendes, többnyire napos, az átmeneti ködfoltoktól eltekintve száraz idő várható. Ismét délire fordul felettünk az áramlás amellyel néhány fokkal melegebb levegő érkezik fölénk. Az éjszakák ugyan meglehetősen hűvösek lesznek, napközben azonban egyre inkább 20 fok fölé, sőt vasárnap már 25 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

péntek.jpg

Péntek: változóan felhős, napos idő várható. A délkeletire forduló szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő. 

szombat.jpg

Szombat: többnyire napos, száraz idő várható, helyenként azonban átmenetileg megnövekedhet a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákban 7-10 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: napos idő várható kevés fátyolfelhővel. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 7-10 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején még kitart az átlagosnál melegebb idő, majd ezt követően egy újabb hullámzó hidegfront éri el térségünket. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: száraz, napos, felmelegedés, időjárás