Az átvonult hidegfronti csapadékzóna mögött már szárazabb és átmenetileg néhány fokkal frissebb levegő érkezik fölénk. Napközben felszakadozik a felhőzet, de nem lesz melegebb 17-19 foknál. 
A következő napokban már ismét anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, eseménytelen, többnyire napos, az átmeneti ködfoltokat leszámítva száraz idő várható. Ismét délire fordul felettünk az áramlás amellyel kissé melegebb léghullámok érkeznek fölénk. Az éjszakák ugyan hidegebbek lesznek, helyenként 5 fok közelébe hűl a levegő, napközben azonban főleg szombaton már 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

csütörtök.jpg

Csütörtök: eleinte még előfordulhat eső, zápor, majd megszűnik a csapadék, a délutáni órákban már több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. Késő estére 10-13 fok közé hűl a levegő. 

péntek.jpg

Péntek: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délkeletire forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 6-8 fok közé hűl a levegő, de egyes mélyebben fekvő völgyben ennél hidegebb sem kizárt. Az éjszakai órákban többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. 

szombat.jpg

Szombat: napos és fátyolfelhős időszakok váltakoznak. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákban 7-10 fok közé hűl a levegő, de néhol ennél hidegebb is lehet. Éjszaka többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: hétfőig folytatódik a kellemes meleg idő, majd kedden már egy újabb hidegfront okoz váltokony, kissé hűvösebb időt. A hét közepétől azonban már ismét melegebb léghullámok érkezhetnek fölénk. 

Címkék: száraz, napos, hideg, időjárás