A következő napokban megnyugszik időjárásunk, a változékony időt okozó frontok már elkerülik térségünket. A több-kevesebb napsütés mellett erősen felhős időszakok is lehetnek, de csapadék már nem várható. Ismét délire fordul felettünk az áramlás amellyel egyre melegebb levegő érkezik fölénk.

Az éjszakák továbbra is hűvösek lesznek, a nappali felmelegedés azonban fokozatosan erősödik, péntektől, szombattól már 25 fok közeli maximum hőmérsékletek várhatók.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Csütörtök: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütés is várható. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő.

Péntek: a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 9-12 fok közé hűl a levegő, de a tartósan derült tájakon ennél hidegebb lesz. Az éjszakai órákban helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak.

Szombat: többnyire napos idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. A délnyugati szél megélénkül. Hajnalra 9-12 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: vasárnap kissé tovább melegszik a levegő, helyenként már kevéssel 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A jövő hét közepén néhány fokkal frissebb levegő szivárog fölénk, de még így is viszonylag kellemes idő várható.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: lehűlés, enyhülés, ősz, csapadék, zápor, szél, front, zivatar, időjárás