A közelgő hullámzó hidegfront előtt ma még meleg, de már kissé labilis levegő érkezik fölénk. Az eddigieknél több lehet a gomolyfelhő, igaz zápor, zivatar napközben még csak néhol fordulhat elő. 
Az éjszakai órákban esők, záporok, zivatarok kíséretében megérkezik fölénk a hidegfront. Péntek napközben a felhőké lesz a főszerep és további esők, záporok is előfordulhatnak. Lehűlés kezdődik, a nappali hőmérsékletek már az átlagos körül alakulnak. 

Szombaton már nyugodtabb idő várható több-kevesebb napsütéssel és viszonylag kellemes, de többnyire 25 fok alatti nappali hőmérsékletekkel.  

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

csütörtök.jpg

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 22-24 fok közé hűl a levegő. 

péntek.jpg

Péntek: többnyire a felhőké lesz a főszerep, legfeljebb néhol süthet ki rövid időre a nap. Összességében többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

szombat.jpg

Szombat: változóan felhős, többnyire napos idő várható. Az északnyugati szél élénk lesz. A hajnali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. A délutáni órákra 22-24 fokig melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: vasárnap ismét változékonyabbra fordul időjárásunk, délnyugat felől ugyanis egy csapadékzóna éri el térségünket. Hétfőn már egy hidegfront okoz szeles, valamivel szárazabb időt. Tovább mérséklődik a nappali felmelegedés. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hidegfront, lehűlés, csapadék, időjárás