A következő napokban anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változást okozó frontok messze elkerülik térségünket. Az átmeneti fátyol, illetve gomolyfelhőzettől eltekintve többnyire napos, száraz idő várható. 
Délkeleti áramlással melegebb levegő érkezik fölénk, így tovább erősödik a nappali felmelegedés, a hétvégén már kevéssel 25 fok feletti maximum hőmérsékletek is előfordulhatnak. Az éjszakák azonban továbbra is frissek lesznek, helyenként 10 fok alá hűl a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

péntek.jpg

Péntek: többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. A délkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. Késő estére 16-19 fok közé hűl a levegő. 

szombat.jpg

Szombat: sok lesz a napsütés, időnként azonban kissé megnövekedhet a fátyol, vagy gomolyfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 9-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: többnyire napos, száraz idő várható, helyenként azonban átmenetileg megnövekedhet a fátyolfelhőzet. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. A délutáni órákra 24-26 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódik az eseménytelen, kellemes idő, a nappali hőmérsékletek 25 fok közelében alakulnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felmelegedés, napos, száraz, időjárás