Újabb frontok érintenek, illetve haladnak át felettünk, így tartósabb napsütésre továbbra sem számíthatunk. Az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőkből eleinte csak néhol, majd kedden, szerdán már ismét többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. Közben azonban több-kevesebb napsütés is várható, ezekben az időszakokban kevéssel 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

hétfő (1).jpg

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, zápor napközben csak elvétve fordulhat elő. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő. 

kedd.jpg

Kedd: napos és erősen gomolyfelhős időszakok váltakoznak, szórványosan várható eső, zápor, zivatar. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali órákra 10-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 20-23 fok között alakulnak. 

szerda.jpg

Szerda: eleinte még előfordulhat kisebb eső, zápor, majd napközben csökken a csapadékhajlam, felszakadozik a felhőzet. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. A délutáni órákra 20-22 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a hét második felében javulás kezdődik időjárásunkban, fokozatosan visszatér a kellemes, késő nyárias idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felhős, hűvös, zivatar, zápor, időjárás