Néhány napig még az északias áramlás lesz a jellemző felettünk, így folytatódik a mérsékelten meleg nyári idő. Többnyire száraz levegő alakítja időjárásunkat, ezért számottevő csapadék nem várható, legfeljebb elvétve fordulhat elő rövid futó zápor.

Péntektől ismét délire fordul felettünk az áramlás, így néhány fokkal már emelkedik a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szerda: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő.

null

Csütörtök: napos, száraz idő várható, kevés gomolyfelhővel. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 12-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak.

null

Péntek: változóan gomolyfelhős, többnyire napos idő várható, csapadék nem valószínű. A délkeleti szél megélénkül. Hajnalra 13-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a hétvégére visszatér a strandidő, kevéssel 30 fok fölé melegszik a levegő. Újabb hidegfront legközelebb kedden, vagy szerdán érkezhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár